Кількість таксі у Києві зменшиться, а якість послуг погіршиться: причини

Що впливає на вартість поїздки у таксі

Доходи водіїв таксі у Києві за час війни зменшилися, а ось вартість поїздок зросла. При цьому надалі якість послуг може погіршуватися, а автомобілів буде менше. Про це розповів голова правління Всеукраїнської ГО “Українська таксомоторна асоціація” Андрій Антонюк в ефірі “Київ24”, повідомляє портал "Коментарі".

Ринок таксі повністю контролює декілька онлайн компаній, які підключають до цих перевезень всіх. “Тобто ви знаєте, таксі як було 99% в тіні до війни, так воно 100% незаконної залишилося, розумієте. Громадян вже привчили, що всім керують ці додатки, служби вони себе як хочуть так оцінюють і виставляють, розумієте.

В них повністю вільний ринок. Приміром, у вашому районі дві машини, десять замовлень. Тариф має бути вищий в 5-10 разів у цю секунду і тут, розумієте?”, - пояснив він.

Експерт зазначив, що заробітки самих таксистів за часи війни зменшилися. “Чистий дохід таксиста зменшився. При цьому вартість самої поїздки за час війни зросла. Там зросла за часи війни затратна частина. Вартість обслуговування автомобілів зросла, бо всі запчастини імпортовані, валюта зросла на 30-40%”, - пояснив Андрій Антонюк.

Він також зазначив, що не вистачає водіїв, у тому числі через мобілізаційні заходи, а професіоналів приходить все менше. “Водію працювати не вигідно. Вигідно працювати службам, онлайн-додатками, в яких комісія сягає 25 відсотків, які не вкладаються в бензин, не відповідають ні за що. Їхні доходи зросли, а от доходи водіїв впали. Таксі буде ставати менше, воно буде менш якісним і, на жаль, небезпечним для людей”, - резюмував Андрій Антонюк.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, скільки коштів у столиці планують витратити на ремонт вуличного освітлення.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися