Киянам нагадали, що потрібно зробити до осені

Яке газове обладнання потрібно перевірити до початку опалювального сезону

Спеціалісти рекомендують киянам завчасно підготуватися до опалювального сезону. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію  АТ “Київгаз”.

У компанії акцентували на необхідності перевірити газове обладнання, що зазнаватиме додаткового навантаження в опалювальний період.

За рекомендаціями спеціалістів, перевіряти газові прилади потрібно принаймні раз на рік. “Проводити діагностику рекомендується в міжопалювальний період. Зокрема, варто перевірити роботу димових і вентиляційних каналів (ДВК), а також газових плит, котлів та водонагрівачів”, - повідомили в компанії. 

Некоректна робота димвентканалів може спричинити небезпечні для життя ситуації – високу концентрацію чадного газу у повітрі чи навіть виникнення вибухонебезпечного середовища. “А оскільки під час опалювального сезону частішають випадки отруєння – радимо замовити послугу із перевірки і прочищення димових і вентиляційних каналів уже зараз”, - йдеться у повідомленні.

При цьому в компанії зазначили, що спеціалісти “Київгазу” не надають послугу із перевірки та прочищення ДВК.

Також споживачів попередили, що аварійні ситуації можуть виникнути і внаслідок неправильного функціонування газового обладнання. До того ж несправність газових приладів призводить до використання більшого обсягу газу.

“Для проведення сервісного обслуговування газових приладів звертайтеся тільки до кваліфікованих спеціалістів, які виконають роботу безпечно та професійно”, - зазначили в компанії. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, які проблеми з газом найчастіше виникали у мешканців Київської області. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися