Ситуація з тепломережами у Києві критична: що робить влада міста

У столиці виявляють нові аварійні ділянки на тепломережах

У Києві триває підготовка до наступного опалювального сезону, у рамках якої проводять гідравлічні випробування. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської державної адміністрації. 

Проблеми виявили на ділянці тепломережі на просп. Європейського Союзу (колишній просп. Правди). Тепломережа, яка забезпечує теплопостачання значної частини мікрорайону Виноградар, була прокладена у 1982 році та за понад 40 років експлуатації відпрацювала свій ресурс. У КП "Київтеплоенерго" зазначили, що за останні два роки тут сталось чотири пошкодження.

Однак тепломережу повністю не міняють, а лише замінюють пошкоджені ділянки. “Замість неї змонтували нову сталеву, виконали гідро- та теплоізоляцію. Аварійники виконували роботи з мінімальним розриттям ґрунту, пропускаючи нову трубу під дорожнім полотном через захисну гільзу”.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у планах комунального підприємства на 2024 рік не значиться повна заміна застарілих комунікацій. 

У комунальному підприємстві повідомили, що станом на 1 січня 2024 року загальна довжина ділянок теплових мереж з терміном експлуатації понад 50 років становить понад 610 кілометрів або 22% від загальної кількості тепломереж у сфері управління компідприємства "Київтеплоенерго".

У підприємстві зазначили, що щороку замінюють найбільш аварійні ділянки тепломереж столиці. У 2024 році планується продовжити практику заміни найбільш зношених ділянок трубопроводів. Детальніше про ситуацію з теплопостачанням у столиці читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися