У Києві планують масштабувати експеримент: запитують думку містян

Містяни можуть повідомити про своє бачення розв'язання проблеми у міському застосунку

Киян запрошують доєднатися до розв'язання питання скошування трави у столиці. У додатку “Київ Цифровий” проводять опитування про довкілля столиці. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію начальника Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександра Возного.

“Серед запитань: чи варто припинити скошувати різнотравʼя на більшій кількості ділянок, з якою регулярністю ви дивитеся метрики якості повітря та чи задоволені станом парків і скверів столиці. Також опитування містить форму для пропозицій щодо розвитку зелених зон Києва”, - розповів начальник Департаменту.

Він окремо зупинився не темі скошування різнотрав’я та повідомив, що зараз у Києві налічується майже 40 ділянок природного зростання, де КП УЗН створюють сприятливі умови для розвитку і захисту біорізноманіття. “Отримуємо багато позитивних відгуків про цей експеримент, але перш ніж його масштабувати, хочемо почути думку більшої кількості киян. Тому якщо ви за такий підхід, обов’язково проголосуйте”, - звернувся він до киян.

Опитування триватиме до 2 серпня у застосунку “Київ Цифровий” у розділі “Електронна демократія” – “Опитування”.

Нагадаємо, що кияни вказали на проблеми, які створює скошування трави у столиці, у період аномальної спеки. Тоді столична влада вирішила тимчасово припинити таку практику, однак містяни радили взагалі від неї відмовитися. Детальніше про цю ситуацію можна дізнатися за посиланням

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, де у Києві небезпечно купатися у відкритих водоймах. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися