У Києві під час воєнного стану не діє важлива заборона: подробиці

У столиці не забороняли проведення заходів, однак є умови

В Україні третій рік триває воєнний стан через повномасштабну агресію росії, відповідно до якого діють обмеження на проведення різноманітних заходів. При цьому, як повідомили порталу "Коментарі" у Департаменті молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (КМДА), деякі обмеження у столиці не діють. 

У Департаменті нагадали, що відповідно до статті 39 Конституції України, громадяни мають право збиратися мирно, без зброї та проводити збори, мітинги, походи та демонстрації, про проведення яких завчасно сповіщаються органи виконавчої влади чи органи місцевого самоврядування. 

Однак п. 8 ч. 1 ст. 8 Закону України "Про правовий режим воєнного стану" надає право військовому командуванню разом із військовими адміністраціями самостійно або із залученням органів виконавчої влади, Ради міністрів Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування запроваджувати та здійснювати такий захід правового режиму воєнного стану як заборона проведення мирних зборів, мітингів, походів і демонстрацій, інших масових заходів. 

“Однак, у місті Києві не було запроваджено додаткових обмежень щодо проведення масових заходів. Тож, відповідно до рекомендацій Департаменту молоді та спорту щодо проведення масових заходів у місті Києві в умовах воєнного стану, опублікованих на офіційному веб-порталі Департаменту за відповідним посиланням проведення різноманітних масових заходів можливе лише за виключних обставин і тільки за умови їх письмового погодження від Київської міської військової адміністрації та Головного управління Національної поліції у місті Києві (для забезпечення правопорядку)”, - пояснили у КМДА.

picture

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що виявили у ході перевірок якості води на столичних пляжах.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися