У Київській області аварійні відключення газу: постачання відновлять до 27 липня

Коли відновлять постачання газу у Київській області

На Київщині через аварію на газопроводі виникли проблеми з постачанням блакитного палива. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської ОВА.

“Внаслідок пошкодження підземного сталевого розподільного газопроводу високого тиску деякі населені пункти залишилися без газопостачання”, - йдеться у повідомленні.

Аварійно відключені 4149 споживачів у с. Рожни, с. Скибин, с. Літки, с. Літочки, с. Соболівка та хуторі Парня. 

Також без газопостачання залишилися садові товариства "Ландиш", "Пролісок", "Трудовик", "Зачарована Десна", "Любич", "Академічні Сади", "Прилісся".

“Газопровід було пошкоджено будівельною технікою вдень 24 липня під час проведення неузгоджених земляних робіт на одній із приватних ділянок”, - пояснили у Київській ОВА.

Керівництво Київської ОВА звернулося до правоохоронних органів для розслідування інциденту та притягнення причетних до відповідальності. 

“За оцінками фахівців для ліквідації аварії та поновлення постачання газу абонентам знадобиться мінімум дві доби”, - уточнили в Київській ОВА. 

У Київській філії “Газмережі” уточнили, що орієнтовне відновлення газопостачання планується до суботи, 27 липня.

До споживачів природного газу звернулися з проханням перекрити крани на опусках перед газовими приладами та не відкривати до закінчення відновлювальних робіт.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що аварійно-диспетчерській службі розповіли про найбільш поширені проблеми, які виникали з газом у мешканців Київської області у червні. Детальніше про ситуацію з газом у столиці читайте за посиланням.


Читайте также