Автомобілі не для фронту: Нацполіції не вистачає 7 тисяч транспортних засобів

В Нацполіції вирішили замінити морально застарілі автомобілі на нові

Питання, чому нові авто купують для поліції, а військові не мають достатньо транспорту, виникає у кожного, хто живе та приїздить у столицю чи інші міста обласного значення. Новенькі поліцейські автівки в тилових містах дивують. Портал "Коментарі" надіслав офіційний запит до Національної поліції України з проханням пояснити, чому закуповують нові автомобілі та чи будуть передавати автомобілі на фронт.

У Нацполіції заявили, що оснащення Національної поліції України новим автотранспортом є найбільш пріоритетним напрямом в умовах воєнного стану. Особливо необхідно забезпечувати новим транспортом новостворені підрозділи особливого призначення, які безпосередньо виконують бойові завдання та інші заходи з відсічі та стримування збройної агресії рф. У Нацполіції зазначили, що розподіляють придбаний автотранспорт залежно від потреб кожного конкретного підрозділу поліції і спрямовують до відповідного регіону, виходячи з оперативної обстановки, що склалася у ньому на час здійснення такого розподілу.

“Наразі, з урахуванням несправних (морально застарілих, фізично зношених) транспортних засобів, непридатних для подальшого використання (зокрема пошкоджених або знищених внаслідок бойових дій, аварії чи стихійного лиха), відновлення яких економічно недоцільне, а також виявлених в результаті інвентаризації як нестача (викрадених, захоплених чи залишених на тимчасово окупованих територіях), максимальна загальна потреба органів і державних установ Національної поліції України  в новому автомобільному транспорті становить близько 7 тисяч одиниць. Тобто це і є та цифра транспорту, яка підлягає поступовій заміні як за рахунок придбання нового автотранспорту в межах виділених асигнувань, так і шляхом отримання від інших державних органів або міжнародних партнерів”, - повідомили в поліції. 

Тож, українці, мабуть, ще не раз побачать тендер на придбання новеньких авто для нових поліцейських. 

А щодо передачі транспорту на фронт, у Нацполіції готові розглянути це питання, якщо буде відповідне звернення чи запит.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, скільки коштуватимуть канцтовари для Нацполіції.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися