На Київщині посадовець завдав мільйонних збитків місцевому бюджету

Майно підозрюваного арештували на суму завданих збитків

Керівника земельного відділу Обухівської міської ради підозрюють у зловживанні своїм службовим становищем, що завдало місцевому бюджету збитків на понад 3,5 млн грн. Детективи Територіального управління БЕБ у Київській області завершили досудове розслідування у справі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію БЕБ.

У ході розслідування детективи виявили, що посадовець незаконно вивів зі складу природно-заповідного фонду понад 2 гектари землі. 

“Щоб змінити цільове призначення ділянки, яка перебуває у комунальній власності, підозрюваний звернувся до місцевого Держгеокадастру з відповідним листом. Надалі, діючи в інтересах приватної компанії, він подав на затвердження сесії місцевої ради недостовірний звіт про експертну грошову оцінку земельної ділянки, яка склала 13 млн грн”, - повідомили у БЕБ.

За даними бюро, керівник відділу знав, що цільове призначення землі у звіті визначено неправильно і що це впливає на вартість. Однак один із суб'єктів господарювання придбав землю за заниженою ціною. 

“Розмір завданих матеріальних збитків місцевому бюджету перевищив 3,5 млн гривень, що також підтверджується висновком судової оціночно-земельної експертизи щодо визначення ринкової вартості ділянки”, - повідомили у БЕБ.

Правопорушнику повідомлено про підозру за фактом зловживання владою або службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки( ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України). 

Майно підозрюваного арештували на суму завданих збитків. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що депутат міськради привласнив землю на Київщині.


Читайте также