На Київщині посадовець завдав мільйонних збитків місцевому бюджету

Майно підозрюваного арештували на суму завданих збитків

Керівника земельного відділу Обухівської міської ради підозрюють у зловживанні своїм службовим становищем, що завдало місцевому бюджету збитків на понад 3,5 млн грн. Детективи Територіального управління БЕБ у Київській області завершили досудове розслідування у справі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію БЕБ.

У ході розслідування детективи виявили, що посадовець незаконно вивів зі складу природно-заповідного фонду понад 2 гектари землі. 

“Щоб змінити цільове призначення ділянки, яка перебуває у комунальній власності, підозрюваний звернувся до місцевого Держгеокадастру з відповідним листом. Надалі, діючи в інтересах приватної компанії, він подав на затвердження сесії місцевої ради недостовірний звіт про експертну грошову оцінку земельної ділянки, яка склала 13 млн грн”, - повідомили у БЕБ.

За даними бюро, керівник відділу знав, що цільове призначення землі у звіті визначено неправильно і що це впливає на вартість. Однак один із суб'єктів господарювання придбав землю за заниженою ціною. 

“Розмір завданих матеріальних збитків місцевому бюджету перевищив 3,5 млн гривень, що також підтверджується висновком судової оціночно-земельної експертизи щодо визначення ринкової вартості ділянки”, - повідомили у БЕБ.

Правопорушнику повідомлено про підозру за фактом зловживання владою або службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки( ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України). 

Майно підозрюваного арештували на суму завданих збитків. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що депутат міськради привласнив землю на Київщині.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися