За ухилення від мобілізації у Київській області покарали “свідка Єгови”

Яке покарання присудили за ухилення від мобілізації

Релігійні переконання не допомагають чоловікам уникнути мобілізації. “Свідка Єгови” покарали за відмову отримати повістку. Згідно з вироком Ірпінського районного суду Київської області, чоловік відмовився отримати повістку 26 січня 2023 року і не з'явився до територіального центру комплектування (ТЦК). Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на відповідне рішення суду. 

На судовому засіданні чоловік підтвердив, що відмовився від мобілізації через свої релігійні погляди. Свідки підтвердили приналежність чоловіка до релігійної громади "Свідків Єгови". Суд також врахував його аргументи, що він не може служити в армії через релігійні переконання. Також чоловік посилався на сімейні обставини та зайнятість у бізнесі.

Однак, суд вирішив, що чоловік ухиляється від мобілізації. Оскільки він є військовозобов'язаним і придатним до військової служби, а також в умовах воєнного стану і загальної мобілізації, можливість замінити військову службу на альтернативну під час мобілізації не передбачена законом.

Суд визнав чоловіка винним за статтею 336 ККУ, що передбачає відповідальність за ухилення від мобілізації, і засуджено до трьох років позбавлення волі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що з 1 серпня умови надання відстрочки від мобілізації змінилися - деякі категорії військовозобов'язаних втратили право на оформлення відстрочки. Зміни спрямовані на розширення мобілізаційного потенціалу країни в умовах триваючого військового конфлікту.

Хто втратив право на відстрочку під час мобілізації, читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися