Стала відома доля земель у Київській області, які належали співзасновнику одіозної партії

Землю, яка належала Медведчуку, повернули державі

Київська обласна прокуратура домоглась повернення державі земель на Київщині, які знаходилися у власності товариств, пов'язаних з екслідером “ОПЗЖ”.  Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської обласної прокуратури. 

Прокурори у суді довели право держави на земельні ділянки. Йдеться про землі лісогосподарського призначення площею 35 га та вартістю понад 840 мільйонів гривень в Обухівському районі на березі річки Стугна.

У ході судових засідань було доведено, що  районна державна адміністрація протиправно продала ці землі комерційним структурам. Мета придбання ділянок - розміщення об’єктів для культурно-оздоровчих та рекреаційних цілей. У час, коли були укладені договори купівлі-продажу, право розпоряджатись землями лісогосподарського призначення було виключно у Кабінету Міністрів України.

Заступник керівника Київської обласної прокуратури Ігор Грабець пояснив, що власниками земельних ділянок стали юридичні особи, пов’язані з колишнім народним депутатом, співзасновником політичної партії “ОПЗЖ”. Кінцевим бенефіціаром одного з товариств, яке володіло землею, є його дружина, до якої застосовані санкції.

Враховуючи порушення вимог законодавства, обласна прокуратура звернулася до суду. Господарський суд міста Києва задовольнив позов про повернення у державну власність цих земель.

ЗМІ повідомляли, що обласна прокуратура ще на початку лютого 2020 року подала до суду позов про витребування на користь Кабміну двох ділянок загальною площею 34,62 га, які розташовані на березі річки Стугни в м. Українка Обухівського району.

Ділянка площею 24,39 га перебувала у володінні ТОВ “Інвестиційна компанія “Спорт-Тур”, а 10,22 га – у ТОВ “Компанія з управління активами “Мтір Ессет Менеджмент”.  Засновником ТОВ “Інвестиційна компанія “Спорт-Тур” є ТОВ “Інвестиційна компанія “Терра-Інвест”, бенефіціарний власник якої (через лондонську “Ларідж Інвестменс Лтд”, ТОВ “ІК “Гарманія” і кіпрську “Бревіса Холдінгз Лтд”) - Оксана Марченко, дружина Віктора Медведчука.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що масштабні земельні махінації викрили у Київській області. 


Читайте также