"Київводоканал" відключає споживачам воду: у серпні понад 400 квартир залишаться без послуги

У “Київводоканалі” звернулися до боржників

Кияни, станом на 13 серпня, заборгували за спожиті послуги з централізованого водопостачання та водовідведення майже 1,5 мільярда гривень. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію АК “Київводоканал”. 

За даними компанії, найбільше заборгували мешканці Дніпровського, Деснянського, та Солом’янського районів Києва.

У “Київводоканалі” попередили, що боржникам відключають воду, а з червня 2024 року у разі несвоєчасного здійснення платежів за  послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення нараховують пеню.

“Перед тим, як виконати роботи з відключення водопостачання, зі споживачами проводиться відповідна роз'яснювальна робота. Через  телефонні дзвінки або смс-розсилки і поштові повідомлення  боржників інформують про наявність заборгованості та шляхи її погашення”, - пояснили в компанії.

Розв'язати проблеми заборгованості можна, сплативши чи реструктуризувавши борг за комунальні послуги. 

В іншому випадку житло споживачів відключають від послуг з централізованого водопостачання шляхом перекриття та опломбування запірної арматури  трубопроводів холодного водопостачання квартир.

Протягом липня спеціалісти компанії уже відключили 61 адресу у різних районах міста, загальна сума заборгованості цих споживачів становила майже 300 тисяч гривень.

“У серпні відключення заплановані у різних районах для більш ніж 400 споживачів, сукупний борг яких становить понад два мільйони гривень”, - попередили у “Київводоканалі”.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, які побутові прилади закуповує “Київводоканал”.


Читайте также