Ціни у Києві: вартість яких продуктів та послуг зросла у 2024 році

У столиці з початку 2024 року найбільше додали у ціні фрукти

У Києві у липні 2024 року споживчі ціни порівняно з червнем поточного року не змінилися. Така ж ситуація фіксується і в Україні загалом. За статистичними даними з початку року споживчі ціни в Києві зросли на 6% (по Україні – на 4,3%). Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Головного управління статистики в м. Києві. 

Ціни на харчові продукти та безалкогольні напої на споживчому ринку столиці в липні знизилися на 0,4%. “Найбільше (на 22,4% та 14,2%) подешевшали овочі та яйця. На 1,2% знизилася ціна на сир і м’який сир (творог). Водночас на 13,6% подорожчав цукор, на 8,2–0,2 % зросли ціни на молоко, соняшникову олію, безалкогольні напої, хліб, фрукти, м’ясо та м’ясопродукти, масло, рибу та продукти з риби, макаронні вироби”, - йдеться в статистичній довідці.

Одяг і взуття подешевшали на 4,6 %, зокрема, одяг – на 7,7%, взуття – на 2,2%.

При цьому, з початку 2024 року найбільше додали у вартості фрукти - 35,7%. Зросли ціни на масло (на 14,3%), рибу та продукти з риби (11%), макаронні вироби (9,2%), хліб (6%).

Найбільше з початку 2024 року подешевшали яйця (47,6%).

У поточному році значно зросли ціни на електроенергію (63,6%).

Нагадаємо, що експерти прогнозують підвищення цін на хліб - на 10-20%. Інакше виникне дефіцит хліба. Причинами називають підвищення вартості енергоносіїв, ймовірне підвищення податків.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві та області перевіряють умови продажу харчових продуктів. Де проводять рейди та які порушення умов торгівлі фіксують, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися