“Київський метрополітен” уклав договір майже на 14 мільярдів гривень

Метро на Виноградар будуватимуть ще 30 місяців

У столиці планують продовжити будівництво метро на Виноградар. Договір на продовження робіт із будівництва Сирецько-Печерської лінії метрополітену уклало КП “Київський метрополітен”. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської державної адміністрації. 

Компанію, яка продовжить будівельні роботи визначили шляхом проведення електронних торгів. Переможцем аукціону стало ТОВ “Група компаній “Автострада”.

У комунальному підприємстві розповіли, що будівельні роботи триватимуть 30 місяців, а їхня вартість становить 13 785 000 000,00 грн.

“Нині триває оформлення всіх дозвільних документів, що передбачені законодавством, і передавання будівельних майданчиків підрядній організації. Після цього розпочнуться безпосередньо будівельні роботи”, - уточнили в “Київському метрополітені”.

У КМДА нагадали, що зараз на об'єкті збудовано правий перегінний тунель від станції “Мостицька” до станції “Сирець”. Його протяжність - майже 1 250 метрів. Також завершене будівництво основних конструкцій перегінного вентиляційного вузла. Частково влаштовані огороджувальні конструкції методом “стіна в ґрунті”, кріплення котловану металоконструкціями.

Зазначимо, що комунальне підприємство "Київський метрополітен" 12 грудня 2023 року уклало угоду вартістю 21,16 млн грн з ТОВ “Група компаній “Автострада” на проєктування та підготовчі роботи по ремонту тунелю між станціями “Деміївська” і “Либідська”. 

А Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області 9 серпня уклала договір з ТОВ "Група Компаній "Автострада" на послуги з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування державного значення на Харківщині вартістю 1,5 мільярда гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, скільки коштуватиме ремонт мосту Метро.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися