В “Укренерго” анонсували повернення графіків відключення світла

В “Укренерго” пояснили причину застосування графіків відключення світла

Наступного тижня в Україні можуть повернутися до стабілізаційних обмежень електропостачання. В “Укренерго” попередили про виникнення дефіциту енергії в системі через підвищення температури повітря, повідомляє портал "Коментарі".

“Наступного тижня, за прогнозами, нас очікує п’ять днів спеки. Температура повітря може підвищитися до +28+30 градусів по всій території України. Зі зростанням стовпчика термометра –  Диспетчерський центр “Укренерго” прогнозує можливе зростання споживання на 10-12%”, - повідомили в компанії.  

В “Укренерго” зазначили, що у такій ситуації потрібно задіяти додатковий обсяг потужності, однак такої можливості немає. Роботи з відновлення енергосистеми після 8 масованих ракетно-дронових ворожих атак ще тривають. 

“У разі значного зростання споживання, Диспетчерський центр "Укренерго" вживатиме всіх необхідних заходів для балансування енергосистеми і компенсації дефіциту. Зокрема, залучатиме аварійну допомогу з європейських країн. За потреби – застосовуватиме заходи обмеження споживання”, - попередили в компанії. 

Нагадаємо, що обмеження постачання електроенергії застосовували 8 серпня. Тоді в одну чергу відключали світло бізнесу та промисловості. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що графіки обмеження електропостачання прогнозовано повернуться уже в жовтні. У ДТЕК спрогнозували, що, за відсутності нових масованих ударів по енергетичних об'єктах, без графіків вдасться пройти до середини жовтня. 

Чого очікувати споживачам восени та взимку та скільки доведеться залишатися без світла, читайте за посиланням.


Джерело: https://t.me/Ukrenergo/3171


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися