У Києві судитимуть чоловіка за пограбування автомобіля військового

Яке покарання загрожує зловмиснику

Зловмисник разом зі спільником обікрав автомобіль військового. Однак скористатися чужим майном йому не вдалося. Затримали його відразу - власник авто та небайдужі свідки злочину. За свої дії зловмисник постане перед судом. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужби Київської міської прокуратури.

Обвинувальний акт скерувала до суду Дарницька окружна прокуратура міста Києва. Обвинувачення висунуто за фактом закінченого замаху на грабіж автомобіля військового за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 186 КК України).

Слідство встановило, що зловмисник діяв разом зі спільником. У прокуратурі зазначили, що матеріали стосовно спільника виділили в окреме провадження. Щодо обставин події, то у липні 2024 року зловмисник помітив автомобіль з розпізнавальними знаками ЗСУ. У салоні авто знаходилась сумка та аптечка.

“Відкривши двері автомобіля, обвинувачений забрав ці речі та почав тікати. Втім, військовий та перехожі наздогнали зловмисника, що вже неодноразово відбував покарання за майнові злочини”, - уточнили у прокуратурі.

У разі доведення провини обвинуваченого у суді, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 7 до 10 років.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо спільника, який допомагав відчинити двері, ще триває. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві контррозвідка та слідчі СБУ викрили агентурну мережу елітного підрозділу фсб рф – Департаменту контррозвідувальних операцій. Чим займалась агентурна мережа, читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися