Все про пенсії для киян: в ПФУ розповіли куди звертатися

Пенсіонери можуть поставити свої запитання або поскаржитися на роботу ПФУ по гарячій лінії

При оформленні пенсій виникає багато питань, які часом закінчуються скаргами. У Пенсійному фонді України вважають за потрібне посилити роз'яснювальну роботу серед населення передпенсійного віку. Для спілкування з працівниками ПФУ, які можуть проконсультувати щодо пенсійного законодавства і правил нарахування, існує кілька каналів зв'язку. Серед них - всеукраїнська "гаряча лінія". Про це передає сайт Vgorode.ua.

Так, читачам нагадали, що Головне управління ПФУ знаходиться в Києві, за адресою: Бастіонна, 9. На цю адресу можна надсилати пошту або прийти на прийом в робочий час. З будь-якого регіону України можна звернутися на Всеукраїнську гарячу лінію за номером: 0-800-503-753. Громадяни також можуть поставити своє питання через стаціонарний телефон за номерами: (044) 281-08-70, (044) 281-08-71. Варто враховувати, що для розв'язання особистого питання і якийсь персональної ситуації одного телефонного дзвінка буде мало. На гарячій лінії пропонують консультації лише з загальних питань.

Як повідомляв портал "Коментарі", у 2021 році Кабінет міністрів запускає програму по збільшенню пенсійних виплат для громадян, які пішли на заслужений відпочинок за віком, але далеко не всі зможуть скористатися цією перевагою.

Читайте также