У Києві на професора, який заявив, що Зеленський підтримує хасидів відкрили кримінальну справу

Професор розповів, що хасиди прийшли в метро без масок, а поліція просто дала їм пройти

Нацполіція Києва відкрила кримінальну справу на професора одного зі столичних ВНЗ через можливе порушення рівноправності громадян. Про це повідомили у пресслужбі поліції міста.

"Сьогодні в ході моніторингу мережі Інтернет на сторінці одного з видань було виявлено інформацію з посиланням на Фейсбук професора одного зі столичних ВНЗ щодо можливого порушення рівноправності громадян", - йдеться в повідомленні.

Професором є Петро Масляк, на очах у якого, група євреїв без масок і без оплати пройшла в метро. Поліція просто пропустила їх в той час, як жінка кричала їм: "Маски, надіньте маски". Вчений зазначив, що в такій же ситуації українців часто насильно тягнуть до відділення.

"Розмовляв з цього приводу з євреями. Так вони українців взагалі вважають дебілами та тваринами. Кажуть: вибрати в Україні президентом етнічного єврея могли тільки скоти. Може вони мають рацію? Євреї в Ізраїлі ніколи б не обрали президентом етнічного українця, бо їм не все одно ", - прокоментував Масляк на своїй сторінці в фейсбук.

Крім цього, вчений звинуватив президента України Володимира Зеленського в негласної підтримки хасидів.

"Хасиди, носії коронавірусу в Ізраїлі, маючи голосну або негласну підтримку президента-єврея, їдуть в Україну, не звертаючи уваги на заборони влади" для дурнів ", і розносять цю заразу по всій країні. Тепер уже не тільки в Умані. І коли Україна вся вимре, то нам і звинувачувати нікого не можна. Масовий дебілізм дуже дорого коштує ", - написав він.

Пізніше Масляк видалив свій пост, проте на нього встиг звернути увагу глава Українського єврейського комітету Едуард Долинський.

На професора, 9 серпня, відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або релігійних переконань). Санкція статті передбачає штраф від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Раніше "Коментарі" розповіли про чоловіка, який побив злодійок, поставив їх на коліна і змусив просити вибачення.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися