Погрожували спалити живцем: українець, який дивом вижив у Бучі, розповів про звірства окупантів

Захоплених українців били на очах мирних жителів

Мешканець Бучі Іван Скиба став одним із десяти українців, яких ще на початку війни в березні окупанти схопили в місті в Київській області й повели на розстріл. Іван дивом вижив і розповів, що російській військові знущалися з чоловіків й обіцяли спалити їх живцем. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву Іван Скиба зробив в інтерв'ю BBC.

За словами Скиби, 4 березня кількох чоловіків із Бучі взяли в полон і повели до якоїсь будівлі.

"Людей вишикували біля стіни біля російської бази та поставили на коліна. Росіяни накинули їм на голови сорочки та светри, щоб вони не бачили. Їх били та ображали. За словами Івана, вони кричали: "Ви бандерівці. Ви хотіли спалити нас коктейлями Молотова! Зараз ми вас спалимо живцем!", - розповів Іван.

Як повідомив Скиба, російські окупанти почали полонених бити сильніше, коли один із полонених зізнався, що всі вони з тероборони.

Полонених українців із Бучі били на очах місцевих мирних жителів, які знаходилися поблизу. 4 березня двох із восьми заттриманих застрелили. Потім убили чоловіка, який намагався втекти, а згодом і всіх інших.

Сам же Іван дивом вижив, хоча й отримав поранення. Пізніше чоловікові вдалося вибратися з полону. Також вижив ще один бранець, який погодився на співпрацю з окупантами.

Як повідомляли раніше "Коментарі", випускниця київського університету здобула медаль Філдса — найвищу відзнаку для математика у світі. Марина стала другою жінкою в історії, яка отримала цю нагороду, і другою представницею від України після Володимира Дрінфельда. Нагорода складє 15 тисяч канадських доларів, а медаль - це найпрестижніша нагорода для математиків, яка прирівнюється до Нобелівської премії.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися