У Києві анонсували відкриття центру антистресової допомоги

Послуги психологів надаватимуть безкоштовно

Київський міський кризовий центр "Соціотерапія" відкриється у столиці наступного тижня та безкоштовно надаватиме спеціальну антистресову допомогу. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської державної адміністрації.

За словами директорки Департаменту охорони здоров’я Києва Валентини Гінзбург, у новому закладі отримати психологічну допомогу зможуть цивільні громадяни, котрі пережили кризові події під час загострення воєнних дій в Україні. Центр запрацює у столиці з середи, 8 червня. Для нього спеціально готували фахівців та приміщення. З перших днів війни у Києві можна було отримати безкоштовні консультації психологів телефоном та ці послуги дуже актуальні й зараз.

"Окрім телефону довіри, фахівці комунальних профільних закладів надавали професійну підтримку навіть із особистих мобільних. Із 24 лютого проведено понад 3,5 тисячі таких консультацій. Тож у затребуваності такої послуги сумнівів немає", — зазначила Гінзбург.

Для відкриття спеціального відділення надання антистресової допомоги у Києві розробили авторську концепцію структурної кризової терапії.

"До реабілітаційного курсу входять заняття із психологічної корекції у групах, індивідуальна робота з психологом, опанування технік самодопомоги при стресі, технік релаксації та багато іншого", — розповіла експерт.

Звернутися до закладу зможуть усі, хто відчуває необхідність в психологічній допомозі. Тут допомагатимуть подолати гостру стресову реакцію, депресію та тривожні розлади, а також навчитися контролювати свій стан здоров’я. Програма кризової терапії розрахована на чотири тижні. Впродовж усього курсу реабілітації необхідно бути постійно перебувати в закладі. Як і курс реабілітації, проживання і харчування будуть безкоштовними.

Запис до Київського міського кризового центру "Соціотерапія" за телефонами:

— (044) 524-89-90, (044) 524-44-71,

— (044) 258-68-9, (044) 524-34-93.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Центральному залізничному вокзалі Києва відкрили виставку про життя та евакуацію дітей під час воєнного стану. Експозицію під назвою "Рятуючи майбутнє" радить відвідати голова правління АТ “Укрзалізниця” Олександр Камишін. Як виглядає фотовиставка можна подивитись відео.

Нагадаємо, що під час окупації Бородянки в психоневрологічному інтернаті загинуло кілька пацієнтів. Як рятувалися люди та що зараз відбувається там, розповіла директорка закладу Марина Ганіцька, яка повернулася до міста після звільнення від російських загарбників.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися