У київській лікарні запрацює спеціалізоване відділення для «сердечників»

Закуплене сучасне обладнання, сформовано штат спеціалістів

Директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург повідомила, що у Київській міській клінічній лікарні № 7 відкриється відділення, де допомагатимуть пацієнтам-"сердечникам". Звернутися можна буде з серцево-судинними та судинно-мозковими проблемами. Рятуватимуть пацієнтів з інсультами, інфарктами тощо.

За словами Валентини Гінзбург, відділення обладнане дороговартісною медичною технікою. Обладнання було придбано за гроші з міського бюджету. 

З сучасної медтехніки у новому відділенні буде інтервенційна ангіографічна система, мобільний рентген-апарат, мікрохірургічний мікроскоп тощо.

Також лікарня зібрала штат висококваліфікованих нейрохірургів, кардіологів, спеціалістів по судинах та інших професіоналів.

У відділенні цілодобово проводитимуть діагностику судин серця та головного мозку. Також проводитеметься оперативне лікування при гострих станах.

"Невідкладна допомога пацієнтам із гострими серцево-судинними та судинно-мозковими захворюваннями надаватиметься 24 на 7 вже на базі трьох клінік", — зауважила Валентина Гінзбург.

Валентина Гінзбург наголосила, що серцево-судинні захворювання — на першому місці за рівнем летальності у світі, і столиця не є винятком із статистики. Часто при гострих станах у медиків є всього лиш декілька годин, щоб врятувати життя пацієнта.

Також Директорка Департаменту охорони здоров’я додала, що розширення мережі закладів, де надаватимуть медичну допомогу за сучасними стандартами — шанс на повноцінне життя без гірких наслідків для багатьох хворих.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися