У Києві прооперували дитину, яка проковтнула магніти та понад місяць жила з ними (ФОТО)

Подробиці операції розповіли в столичній лікарні

У Києві прооперували трирічного хлопчика, який проковтнув магніти та понад місяць жив з ними. Про операцію розповіли в Національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит", передають "Коментарі".

За даними лікарів, магніти у трирічного хлопчика виявили випадково. Батьки звернулися до лікаря, коли дитина застудилася. Під час обстеження малюка у педіатра зробили рентген. Знімок показав наявність у дитини вісім магнітів, замкнутих в коло. Де трирічний хлопець знайшов магніти, ніхто не знає, адже вдома таких іграшок немає.

Під час додаткового обстеження в лікарні "Охматдит" виявили чотири погріти в шлунку, а решту — поза ним. Команда фахівців вилучили сторонні предмети. Частину магнітів вдалося вилучили ендоскопічно, інші — з допомогою хірургічного втручання.

"Магніти перебували в стані розпаду і знаходилися в шлунку малюка доволі тривалий час, можливо близько місяця. За цей період виникла перфорація між шлунком та тонкою кишкою", — розповіла завідувачка відділення ендоскопії НДСЛ "Охматдит" Дарія Вороняк.

Лікарі закликали батьків не купувати дітям магніти та іграшки, в яких вони наявні. Варто також бути уважними до симптомів, які можуть свідчити про те, що дитина проковтнула магніти, серед яких — температура, біль у животі та блювання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Київській області попередили споживачів та підприємців про небезпечний продукт харчування. В Головному управлінні Держпродспоживслужби в регіоні зафіксували високий вміст акриламіду в печиві румунського виробництва. Подробиці — в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Александр

26 січня 2023, 23:32

Дай Бог что б этот малой проказник выздоровел. И смех и грех, но мне интересно - вот как родители неуглядели?!..

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися