У Києві виявили випадок сальмонельозу: усі хворі їли в одному закладі

На об'єкті виникнення спалаху хвороби розпочато епідрозслідування

Стало відомо про нові випадки захворювання на гостру кишкову інфекцію серед мешканців столиці, пов'язані з вживанням готової продукції у закладі громадського харчування у Києві. У одного із захворілих виявлено випадок сальмонельозу. Про це повідомляє Київський міський центр контролю та профілактики хвороб.

Станом на 15 лютого до Київського міського центру контролю та профілактики хвороб надійшло 5 екстрених повідомлень про захворювання гострим ентероколітом (4 серед мешканців міста Києва та 1 - Київської області).

Усі випадки, ймовірно, пов'язані з вживанням готової їжі в одному із закладів громадського харчування, розташованого в Голосіївському районі Києва.

Хворі 10 лютого вживали серед різних страв у закладі одну спільну (тост із червоною рибою та скрамбл з яйця). Станом на вчора, захворіло 5 дорослих, всі госпіталізовані: чотири громадянина в лікувальні заклади Києва та один в Київській області. 

Хворі бактеріологічно обстежені на кишкову групу інфекцій, у одного із них виділена Salmonella enteritidis групи D, чотири матеріали в роботі.

Вчора фахівцями Київського міського центру контролю та профілактики хвороб на об'єкті виникнення спалаху розпочато епідрозслідування, під час якого відібрано 10 проб готових страв на санітарно-мікробіологічні дослідження, 40 змивів з об'єктів довкілля для дослідження на кишкову групу інфекцій та умовно-патогенну мікрофлору. Бактеріологічно обстежено на патогенні ентеробактерії 7 співробітників.

Епідрозслідування продовжується.

Нагадуємо, що поліцейський у Київському метрополітені врятував життя пасажиру. Громадянин втратив свідомість у переході біля станції метро. Правоохоронець провів необхідні реанімаційні заходи, завдяки чому життя пасажира було врятовано.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


т іна

16 лютого 2023, 13:29

і який це заклад

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися