У Києві зростає захворюваність на небезпечну хворобу

У столиці зберігається тенденція до зростання захворюваності на коронавірус

Щотижня у столиці зростає кількість підтверджених випадків захворювання на коронавірусну інфекцію. Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація, передають "Коментарі".

Усього з 10 до 16 березня у Києві зареєстровано 1652 лабораторно підтверджених випадки захворювання на коронавірус, що на 384 більше, ніж за попередній аналогічний період. Захворіли 662 чоловіки, 990 жінок та 190 дітей, найменшому з яких виповнилося лише 8 днів.

Валентина Гінзбург, директорка Департаменту охорони здоров'я міста Києва, розповіла, що для медиків такі цифри є прогнозованим результатом легковажного ставлення киян до свого здоров'я та здоров'я близьких.

"Здається, минулі спалахи цієї підступної хвороби мало кого та мало чому навчили. Майже немає людей у масках, ніхто не дотримується дистанції, не всі прикривають носа та рота, коли кашляють і чхають… Я вже не кажу про те, що хворим взагалі варто залишатися вдома, лікуватися та чекати на повне одужання", - зазначає Валентина Гінзбург.

Найефективнішим захистом від COVID-19 залишається вакцинація.

Нагадуємо, що в Києві Служба безпеки України ліквідувала масштабний канал імпорту та збуту оптових партій фальсифікованих ліків для онкохворих.

У зловмисників вилучено 40 коробок фальсифікованих ліків на загальну суму понад 50 мільйонів гривень. Експертизи підтвердили, що вилучені препарати мають ознаки фальсифікату та не відповідають характеристикам, зазначеним в інструкції "виробника".

За інформацією слідства, підроблені препарати онкологічної групи зловмисники ввозили в Україну під виглядом гуманітарної допомоги. Незаконно ввезену продукцію зберігали в антисанітарних умовах на орендованих складах у столиці.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися