На правах реклами

Сучасне обладнання у Консультативно-діагностичному центрі Києва: які обстеження можна пройти?

Дослідження в усіх філіях є безкоштовними за наявності електронного направлення від сімейного або лікуючого лікаря

У Консультативно-діагностичному центрі Деснянського району міста Києва турботливо та професійно з пацієнтами працюють висококваліфіковані фахівці. Вони якісно та точно проводять дослідження на найсучаснішому обладнані: рентгенапарат, флюорограф, мамограф і візіограф, — яке заклад охорони здоров'я придбав за останні два роки. 

Новинкою в КНП "КДЦ" є мобільний рентгенологічний апарат, який наразі працює в базовому закладі за адресою: вулиця Миколи  Закревського, 81/1. Особливість апарату полягає в тому, що будь-яка вага та зріст пацієнта не стануть на заваді отримання послуги. 

Завідувачка рентгенологічного відділення Консультативно-діагностичного центру Деснянського району м. Києва, лікар-рентгенолог, Ірина Суботіна каже: апарат гарний тим, що може виконувати дослідження пацієнтам із вагою до 150 кг. Крім того, для  маломобільних категорій осіб така його опція є дуже важливою, оскільки дає змогу зручно сідати на стіл і підходити до обладнання.

Серед оновлень у структурному підрозділі КНП "КДЦ", філії №1, яка знаходиться на проспекті Червоної калини, 32б, у зручно облаштованих приміщеннях також є мобільні рентгенапарат та флюорограф. Крім того, у стоматологічному відділені зручно розташований новий візіограф, функції якого, дозволяють значно оперативніше, ніж раніше, отримувати знімки. 

Є провідний датчик, який передає інформацію (зображення) відразу на комп’ютер, і спеціаліст бачить — це набагато швидше. У цифровому вигляді, емейл передача — це більш сучасно, зображення зберігається і у лікаря, і у пацієнта, і на моніторі нашого комп’ютера, — розповідає завідувачка  стоматологічного відділення філії № 1, Олена Васильченко.

Окремо слід зазначити, що тут встановлено новий ультразвуковий апарат, який надає більш чітке зображення. Завідувачка рентгенологічного відділення КНП "КДЦ", Лариса Пархоменко, пояснює: УЗД апарат надає можливість проводити обстеження органів черевної порожнини, щитоподібну, молочну залози, м’які тканини.

Примітно, що ультразвукові, рентгенологічні та флюорографічні дослідження можна зробити й у філії № 2 за адресою: вулиця Рональда Рейгана, 19. Особливою гордістю там є мамографічний апарат. Для зручної й оперативної роботи, заклад придбав для нього окреме робоче місце лікаря. Це дає змогу зекономити час пацієнтам для отримання висновку лікаря. Такий апарат є як у базовому закладі КДЦ, так й у його структурному підрозділі - філії № 3, куди вони були закуплені за кошти Департаменту охорони здоров’я.

Варто наголосити, що такою новинкою, як мамографічний апарат, обстежується багато пацієнток, адже, за рекомендацією фахівців, після 40 років кожна жінка повинна проходити обстеження молочних залоз хоча б раз на рік. 

Важливо повідомити, що готується до запуску нового обладнання і філія №3, до якої пацієнти можуть прибути за адресою: вулиця Миколи Матеюка, 3. Там уже працює рентгенапарат корейського виробництва. У облаштованих, відповідно до стандартів МОЗ приміщеннях, красуються новенький візіограф та новинка філії — денситометр. Як тільки заклад охорони здоров'я отримає дозвільні документи на введення обладнання в експлуатацію розпочнеться прийом пацієнтів.

Завідувачка рентгенологічного відділення філії №3 Консультативно-діагностичного центру Деснянського району м. Києва, лікар-рентгенолог Галина Тимошик, показала рентгенологічний апарат і розповіла про його особливості.

Це такий самий рентгенологічний апарат, але він спеціально зроблений для того, щоб оцінити мінеральну щільність кісткової тканини. Золотий стандарт в діагностиці остеопорозу, — каже вона.

Додамо, що дослідження в усіх філіях є безкоштовними за наявності електронного направлення від сімейного або лікуючого лікаря, а також попереднього запису через особистий кабінет пацієнта в електронній системі Helsi або через реєстратуру закладу.


Джерело: https://kyiv.comments.ua/ua


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися