На Київщині провели унікальну операцію по пересадці шкірі дитині

Пересаджена шкіра успішно прижилася

У Київській обласній дитячій лікарні вперше провели процедуру пересадки шкіри дитини, яка отримала серйозні опіки. Подія сталася, коли хлопчик відпочив біля ставки та вчився ловити рибу.

Про це повідомляє КНП КОР “Київська обласна дитяча лікарня”. 

Хлопчик випадково зачепив дріт високовольтної електромережі, який проходив над водою, використовуючи вудилище. В результаті цієї події дитина отримала серйозну електротравму та серйозні опіки на верхніх і нижніх кінцях третього ступеня тяжкості. Після тривалого та інтенсивного лікування, щоденних перев’язок та етапної некректомії, була виконана аутодермопластика вільним шкірним клаптем з повним закриттям усіх дефектів. 

Після операційного втручання період відновлення пройшов без ускладнень, і через тиждень після хірургічного втручання дитина вже перебувала вдома. Пересаджена шкіра успішно прижилася, і головніше - повністю відновилася функція кисті.

Медики наголошують, що сучасні вудилища виготовляються із матеріалу, що є провідником електричного струму. Вудилище створює небезпеку навіть при наближенні до проводів лінії електропередачі на невеликій відстані, а торкання їх неминуче призведе до електротравми або ж летального випадку.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в Інституті серця у Києві успішно виконали 28-му пацієнту трансплантації серця цього року. Нове серце отримала 12-річна дівчинка, яка була у крайньому тяжкому стані. Донором стала молода людина. 





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися