У Києві пройшла складна операція маленькій дівчинці з вадами кишківника

Дитина також має рідкісну мутацію в шостій парі хромосом

У Києві було проведено складну операцію маленькій дівчинці, яка народилася з патологією дванадцятипалої кишки та високим рівнем глюкози. Після народження Мілани, її стан вимагав невідкладної реанімації, і дитина перебувала в цьому стані протягом понад місяця.

Про це повідомляє пресслужба НДСЛ Охматдит. 

За цей час їй була проведена операція щодо виправлення вади розвитку кишківника. Протягом двох місяців дівчинка перебувала в кількох лікарнях, але не набирала вагу і мала проблеми зі здуттям животика та фіксацією. З цієї причини було прийнято рішення про переведення її на лікування в Охматдит.

Мілу обстежили та виявили комбінацію вад: ваду розвитку дванадцятипалої кишки та її непрохідність, подвоєння кишківника, множинні звуження кишки, кільцеву підшлункову залозу тощо. Також зберігався високий рівень глюкози в крові. Окрім цього, стан дівчинки після операції в попередньому медзакладі був невтішний: виражений спайковий процес, явище холестазу та фіброзу печінки.

З дитиною працювала мультидисциплінарна команда Охматдиту. Нам вдалося стабілізувати стан дівчинки, налагодити харчування. Ендокринологами відкорегований рівень глюкози. Потім прийняли рішення про проведення операції для повного відновлення анатомії кишківника. Втручання було заплановане на кінець лютого 2022 року. Проте через повномасштабне російське вторгнення на територію України, Міла разом з мамою були вимушені тимчасово виїхати за кордон, — розповіла лікуюча лікарка Міли Світлана Онисько.

Після безуспішної спроби операції в Ізраїлі, Міла та її мати повернулися додому. У вересні 2022 року в Охматдиті дитина успішно пройшла операцію, що покращила її стан. Після цього Міла почала активно набирати вагу, показувати хороший апетит та розвиватися. У неї не спостерігається клінічних ознак кишкової непрохідності. Нині дівчинка проходить регулярні обстеження в Охматдиті для стеження за її здоров'ям.

Крім перерахованих проблем, Міла має рідкісну мутацію в шостій парі хромосом, яка часто є фатальною для дітей. При цукровому діабеті вона також розвиває цироз печінки, що ускладнює її стан.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися