Мешканці Києва можуть безплатно перевірити родимки: адреси

Де безплатно можна перевірити родимки

Цього тижня, з 13 до 18 травня, у столиці проводиться тижневик, присвячений Дню боротьби з меланомою. В рамках тижневика всі охочі можуть без направлення відвідати дерматолога і перевірити стан шкіри. Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я м. Києва Валентина Гінзбург, інформує портал "Коментарі".

У КМДА повідомили, що цього тижня мешканці Києва можуть більше дізнатися про меланому у свого сімейного лікаря та пройти діагностичний огляд у лікаря-дерматолога в консультативно-діагностичному центрі. 

Також на базі КНП “Дерматовенерологія” огляд та дерматоскопію проводитимуть безплатно та безвідмовно по самозверненню без направлень із понеділка до п’ятниці з 08:00 до 19:00 та в суботу з 09:00 до 19:00 за адресами філій: 

  • КНП "Дерматовенерологія" –  вул. Саксаганського 72;

  • філія № 1 –  вул. Братів Чибінєєвих (колишня вул. Чернігівська), 38/2;

  • філія № 2 – бульв. Володимира Висоцького, 8;

  • філія № 3 – вул. Верховинна, 13;

  • філія № 4 – вул. Патріарха Мстислава Скрипника, 48;

  • філія № 5 – вул. Галицька, 6.

“При підозрі на злоякісне новоутворення шкіри лікар скерує вас на гістологічне обстеження і, в разі підтвердження діагнозу, на подальше лікування. Наполегливо раджу скористатися створеною у столиці додатковою можливістю відвідати фахівця та спокійно закрити для себе це питання до наступного травня”, – закликала Валентина Гінзбург.

Також директорка департаменту звернула увагу містян, що меланома являється однією з найагресивніших форм раку. Вона розвивається на ділянках шкіри або слизових оболонках. Небезпека меланоми в тому, що вона дуже стрімко поширює свої метастази у всьому організмі. “До того ж ця пухлина маскується під звичайну родимку і може довгий час не викликати жодних занепокоєнь у людини. Тож зупинити розвиток захворювання вчасно можна лише після його діагностування на ранній стадії”, – зауважила Валентина Гінзбург.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві зафіксували спалах небезпечної хвороби




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися