У Київській області чоловік заразився небезпечною хворобою, скуштувавши відомий продукт: деталі

Чоловік вживав продукти, які містили отруйні речовини

У Броварському районі Київської області зафіксовано випадок зараження ботулізмом. Чоловік вживав в’ялену рибу домашнього приготування. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області. 

“Звертаємо увагу, що ботулізм є важким захворюванням, яке виникає в результаті вживання продуктів, які містять отруйні речовини (токсини), що виробляються бактеріями ботулізму. Цей токсин є одним з найсильніших від усіх відомих біологічних отрут”, - наголосили у службі.

Також фахівці зауважили, що причиною виникнення ботулізму можуть стати не лише вживання консервів з м’яса, грибів, овочів та фруктів (що приготовлені в домашніх умовах та придбані у місцях стихійної торгівлі), консервів у здутих “бомбажних” банках та з наявністю плісняви, а й копченості, солена та в’ялена продукція, яка виготовляється в домашніх умовах.

Спеціалісти звернулися до мешканців області з проханням бути обережними з консервованими, в’яленими, копченими продуктами домашнього приготування.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві та області станом на 10 травня зареєстровано 5 випадків захворювання на вірусний гепатит А. Спалах хвороби зафіксовано серед співробітників та членів їх родин одного з закладів торгівлі столиці.

Мешканцям Києва та області нагадали, що вірусний гепатит А — захворювання печінки вірусного походження, що може мати як легкий, так і важкий перебіг.

Детальніше про ситуацію в столиці та області можна дізнатися за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися