Діти з Київської області відпочиватимуть безплатно: умови

Які категорії дітей можуть цього року оздоровитися безоплатно

Цьогоріч коштом Київського обласного бюджету придбають понад тисячу путівок для дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської ОВА. 

Відповідна закупівля передбачені Обласною комплексною програмою підтримки сім’ї та дітей Київської області до 2027 року, яку затвердили рішенням Київської обласної ради. Начальниця служби у справах дітей та сім’ї Київської ОВА Ірина Антошко розповіла, що коштом обласного, місцевого та державного бюджетів зможуть оздоровитись наступні категорії дітей: 

  • діти-сироти,

  • діти, позбавлені батьківського піклування; 

  • діти, які перебувають у складних життєвих обставинах;

  • діти з інвалідністю;

  • діти військовослужбовців та діти інших категорій, які потребують соціальної уваги та підтримки.

“З квітня поточного року розпочато оздоровлення дітей в Міжнародному дитячому центрі “Артек” у Київській та Закарпатській областях, де вже оздоровлено більш ніж 200 дітей Київщини. Коштом обласного бюджету вже з 14 травня розпочали відпочинок 50 дітей з інвалідністю в оздоровчому закладі Закарпатської області”, - повідомила Ірина Антошко.

Крім відпочинку в межах України тривають перемовини, щодо організації та реалізації туристичної подорожі дітей Київщини до Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії.

“На території Київщини оздоровчі та відпочинкові послуги будуть надаватися Дитячим оздоровчим закладом санаторного типу “Чайка” та Комунальним дитячим закладом оздоровлення та відпочинку “Зоряний”, - зазначили у Київській ОВА.

Для отримання детальної інформації щодо можливості забезпечення безплатними оздоровчими та відпочинковими послугами дітей, необхідно звернутися до служби у справах дітей та сім’ї територіальної громади за місцем проживання. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві в ДТП загинула дитина




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися