У Київській області значно зросли темпи поширення важкого захворювання

На Київщині зростають темпи поширення туберкульозу, особливо заразних форм

У Білоцерківській громаді Київської області обговорили ситуацію з поширенням туберкульозу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Білоцерківської міської ради. 

Експерти зазначили, що темпи поширення важкого захворювання зростають. Завідувач Білоцерківської районної філії Державної установи “Київський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України” Марина Ляшко повідомила, що з року в рік у громаді реєструється достатньо велика кількість випадків туберкульозу. Негативні тенденції спостерігаються від початку повномасштабних військових дій. “Це в першу чергу, пов’язано з тим, що у людей, які знаходяться в постійному стресовому стані, промерзаючи, недосипаючи, незбалансовано харчуючись та маючи емоційне навантаження - відбувається зрив імунної системи. Дисбаланс в організмі призводить до поштовху та активізації захворювання інфікованою туберкульозною паличкою людини”, - йдеться у повідомленні міської ради.

Минулого року у громаді виявили 41 випадок захворювання, а цього року уже 20. З них 76% випадків - це заразні форми туберкульозу (з них майже половина є нечутливими до більшості антимікробних препаратів).

Мешканцям радять хоча б раз на рік проводити обстеження (рентген, флюорографію). Особливо контроль потрібен, якщо людина часто хворіє та має наступні ознаки: 

  • в’ялість,

  • слабкість,

  • різке безпідставне схуднення до 10 кг,

  • температура тіла протягом тривалого періоду становить 37-37,7 °C. 

“Вчасне обстеження, встановлення діагнозу та надання кваліфікованої медичної допомоги сприяє зменшенню поширенню інфекції, особливо вищезазначених резистентних форм. Оскільки, зазвичай, неправильне лікування несе ризики поширення інфекції”, - зазначила експертка.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, які захворювання можуть поширюватися влітку.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися