Якість води та піску перевірили на столичних пляжах: результати невтішні

Де у Києві небезпечно відпочивати

У Києві спеціалісти перевірили якість води та ґрунту (піску) на пляжах. Планові моніторингові дослідження води відкритих водойм в зонах рекреації та ґрунту виконали представники ДУ “Київський міський центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України”, повідомляє портал "Коментарі".

У держустанові зазначили, що моніторинг якості води та ґрунту проводили у період з 27 травня до 2 червня 2024 року. 

За результатами досліджень було встановлено, що всі 15 пляжів у вказаний період не відповідали нормативам за санітарно-мікробіологічними показниками. Результати моніторингових досліджень приведені у таблиці:

picture

У держустанові наголосили, що Протоколом Ради оборони м.Києва від 17.05.2023р. №4 та Протоколом постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 22.04.2024р. №8 не рекомендовано громадянам відвідувати пляжі у місті Києві та заборонено навігацію для річкових, малих, спортивних суден, водних мотоциклів та засобів розваг на водних об`єктах у межах міста Києва на час воєнного стану. 

“Водойми можуть бути небезпечні з погляду можливого набуття різних захворювань: інфекційних хвороб кишкової групи, дерматитів, алергічних захворювань та ін. При потраплянні такої води у шлунок людини може викликати гострі кишкові інфекції, особливо небезпечні для дітей”, - зазначили у держустанові.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, в яких громадах Київської області заборони відпочивати на воді.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися