У столиці стрімко погіршується ситуація: що відбувається (ФОТО, ВІДЕО)

Коли ситуація у Києві покращиться

Стан атмосферного повітря у Києві погіршується. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Українського гідрометеорологічного центру.

“За даними стаціонарних пунктів спостереження УкрГМЦ за станом атмосферного повітря, середньодобовий вміст діоксиду азоту в Києві наближається та перевищує  гранично допустимі концентрації (ГДК)”, - повідомили у центрі. 

Значення перевищення ГДК у пунктах можна бачити на карті.

picture

Перевищення граничних показників підтверджують супутники NASA. За інформацією центру, спеціалізовані прилади, що вимірюють концентрації діоксиду азоту в приземному шарі атмосфери, встановлені на борту супутників AURA, GOME та GOME-2 зафіксували підвищений вміст цього газу у повітрі столиці.

“Вміст діоксиду сірки, оксиду вуглецю та формальдегіду також перевищують  гранично допустимі концентрації. Варто підкреслити, що це саме середньодобові значення та аналіз атмосферного повітря проводиться у спеціалізованих лабораторіях УкрГМЦ і ці дані є достовірними та перевіреними”, - повідомили у центрі.

Синоптики спрогнозували, що покращення ситуації можна очікувати впродовж 3-4 липня 2024 року.

Нагадаємо, що про погіршення ситуації у столиці синоптики попереджали напередодні. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у КМДА повідомили про безпрецедентні обмеження, які ввели оператори зовнішньої реклами у використанні електроенергії на своїх конструкціях.

Детальніше про шляхи та способи економії електроенергії у столиці, а також що змінили у сфері реклами, можна дізнатися за посиланням.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися