Небезпечну воду виявили в Київській області: подробиці

Де якість води не відповідає встановленим нормам

В м. Обухів Київської області перевірили якість води зі ставка. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Обухівської міської ради.

У міськраді зазначили, що спеціалісти Обухівської районної філії ДУ “Київський ОЦКПХ МОЗ” два тижні тому провели відбір проб води поверхневих водойм для дослідження на холеру зі ставка в районі Автостанції у м. Обухів.

“Згідно з результатами лабораторних досліджень у даному ставку виявлено мікроорганізм Vibrio cholerae non 01 I група по Хейбергу, який не викликає захворювання на холеру у людей, але може спричинити випадки гострих кишкових інфекцій”, - повідомили про результати моніторингу стану води.

У міській раді порадили місцевим жителям, які використовують даний став як рекреаційну зону, бути обережними та “все-таки утримуватися від купання”.

Нагадаємо, що у Фастівському районі перевірили воду у водоймах в межах місць масового відпочинку населення. Воду перевірили на трьох локаціях, де відпочивають мешканці та визначили, де купатися безпечно. Детальніше про результати перевірки якості води можна дізнатися за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що перевірили якість води і на столичних пляжах. За результатами проведених перевірок якості води відкритих водойм в зонах рекреації, пляжах, озерах, зонах відпочинку  м. Києва було встановлено, що вода водойм:  18 із 26 об’єктів моніторингу не відповідала нормативам за санітарно-мікробіологічними показниками, 17 із 26 – за санітарно-хімічними показниками. Дізнатися детальніше на яких пляжах вода безпечна для купання, можна тут.


Читайте также