Нові спалахи смертельного захворювання виявили у Київській області: де оголосили карантин

Карантин оголосили щонайменше на три доби, однак обмеження можуть продовжити

На Київщині виявили нові випадки африканської чуми свиней. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області.

За даними управління, 16 липня 2024 року в Обухівському та Білоцерківському районах Київської області зареєстровано два спалахи африканської чуми свиней.

ДНК вірусу АЧС виявили у відібраному патологічному матеріалі:

  • від загиблої свині в особистому селянському господарстві мешканця с. Черняхів Кагарлицької міської територіальної громади Обухівського району Київської області;

  • від трупів свиней, виявлених на несанкціонованому смітнику поблизу с. Шарки Рокитнянської селищної територіальної громади Білоцерківського району Київської області.

Спеціалісти оголосили по обох випадках карантин на 72 години, до проведення засідань та прийняття рішень місцевими державними надзвичайними протиепізоотичними комісіями при Обухівській та Білоцерківській райдержадміністраціях.

Наразі спеціалісти вживають всіх необхідних заходів для профілактики та боротьби з африканською чумою свиней.

“Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області звертає увагу фізичних осіб та суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність в галузі свинарства, в разі виявлення будь-яких ознак захворювання або загибелі свиней, терміново сповіщати територіальний орган Держпродспоживслужби у вашому районі”, - наголосили у службі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в одному з районів Києва виявили випадок лейкозу у великої рогатої худоби. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися