Киян попередили про погіршення якості повітря

Коли ситуація з повітрям у Києві покращиться

У столиці у період з 24 до 28 липня синоптики прогнозують погіршення стану повітря. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Українського гідрометеорологічного центру.

“За даними стаціонарних пунктів спостереження УкрГМЦ за станом атмосферного повітря 23 липня 2024 року середньодобовий вміст діоксиду азоту в Києві наближається та перевищує гранично допустимі концентрації (ГДК)”, - повідомили у гідрометцентрі.

Вміст діоксиду азоту в повітрі сягне критичного рівня впродовж 24-28 липня. Рівень перевищить 5 гранично допустимих концентрацій, що може негативно впливати на самопочуття людей.

“Спекотна, суха та маловітряна погода сприятиме накопиченню й інших забруднюючих речовин (діоксиду сірки та формальдегіду) в приземному шарі повітря. Покращення ситуації очікується 29-30 липня 2024 року”, - пояснили в Укргідрометцентрі.

У таких ситуаціях варто дотримуватися наступних порад: 

  • Не виходити зайвий раз на вулицю. 

  • Відмовитися від фізичної активності на відкритому повітрі. 

  • Пити багато води. Вода насичує тканини киснем та сприяє очищенню від шкідливого. 

Нагадаємо, що значне погіршення якості повітря у столиці фіксували 16 липня. На деяких локаціях рівень шкідливих домішок буд перевищений у рази. Де було небезпечно дихати, читайте за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві провели перевірку якості води на міських пляжах - проби води проаналізували з 15 пляжів. Дізнатися детальніше, де у столиці небезпечно купатися, та які небезпеки може нести вода, можна за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися