Новий спалах смертельної хвороби виявили в Київській області: де ввели карантин

У Київській області визначили території, де діють обмеження

У Київській області виявили новий випадок африканської чуми свиней. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області.

Спалах смертельної для тварин хвороби зафіксували 29 липня 2024 року в Обухівському районі. У відібраному патологічному матеріалі від свині спеціалісти виділили ДНК вірусу АЧС. Тварина належала підсобному господарству філії “Кагарлицька (№ 115)”.

На території вказаного підприємства запровадили карантинні заходи. Також спеціалісти визначили зону захисту. До неї входять мисливські угіддя ТОВ “Трипільський мисливець”, свиногосподарства ТОВ “Дан-Фарм Україна”, ДП “Ферми ДАНАМ”, а також населені пункти Кагарлицької міської територіальної громади Обухівського району (с. Новосілки та с. Халча);  

Зоною нагляду визначили – мисливські угіддя ТОВ "Трипільський мисливець", свиногосподарство ФГ "Ніна", а також населені пункти Обухівського району з прилеглими до них територіями Кагарлицької міської територіальної громади (с. Черняхів, с. Слобода, с. Виселкове, с. Расавка, с. Оріхове, с. Демівщина, с. Воронівка, с. Новосілки), Ржищівської міської територіальної громади (м. Ржищів, с. Великі Пріцьки, с. Кузьминці, с. Панікарча, с. Гребені, с. Юшки, с. Стрітівка) та Української міської територіальної громади (с. Верем’я).

У Головному управлінні запевнили, що спеціалісти вживають усіх необхідних заходів, передбачених діючою інструкцією з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней.

“Головне управління звертає увагу населення та суб’єктів господарювання на заборону щодо переміщення живих свиней, торгівлі на ринках живими свинями та продуктами з них, крім отриманих на забійних та переробних підприємствах, які мають експлуатаційний дозвіл, за наявності супровідних ветеринарних документів”, - йдеться у повідомленні Головного управління.

Також звернулися до мешканців вказаних населених пунктів з проханням з розумінням віднестись до дій працівників Держпродспоживслужби та сприяти ліквідації спалаху і недопущення поширення АЧС на інші території.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві стрімко поширюється коронавірус




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися