У Києві порушникам правил карантину загрожують штрафи

Стало відомо, коли почнуть штрафувати у столиці

У Києві з наступного тижня почнуть штрафувати порушників карантинних обмежень під час пандемії коронавірусу. Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" заявив керівник Головного управління Держпродспоживслужби у столиці Олег Рубан, передають "Коментарі".

У Києві щеплення від коронавірусу отримали близько 800 тисяч людей, що є найвищим показником вакцинації в Україні, зазначив керівник Головного управління Держпродспоживслужби у столиці Олег Рубан. Він також прокоментував нормативи, які встановив уряд щодо роботи освітніх та інших закладах в умовах пандемії COVID-19. Цими нормами працювати недистанційно дозволять, якщо 80% персоналу вакциновані від коронавірусу. Рубан повідомив, що у Києві зараз в різних сферах бізнесу відсоток вакцинації коливається від 20% до 90%.

"Самими безпечними у нас буде системи освіти, які сьогодні досягли 65-70%, але деякий бізнес не вакцинувався взагалі. Ще й проходить антивакцинальна кампанія", — сказав керівник Держпродспоживслужби у Києві.

На його думку, зараз у Києві потрібно проводити масштабні роз’яснення на всіх рівнях щодо проведення вакцинації від коронавірусу. На питання щодо встановлення камер спостереження у торгівельних центрах столиці, щоб спостерігати за порушниками карантинних обмежень, яке анонсував головний санітарний лікар України Ігор Кузін, Рубан відповів так: "Ми це робимо майже рік — спостерігаємо через відеокамери, які є в загальному доступі. Щодня у Києві працюють десять мобільних груп, які обходять 15-20 суб’єктів та проводять роз’яснювальну роботу".

Поки що у Києві на порушників карантину за неносіння масок або порушення соціальної дистанції не складають адміністративні протоколи, повідомив керівник Держпродспоживслужби у столиці. З киянами та гостями міста ведуть роз’яснювальну роботу, тому що "люди після літа забули, що таке коронавірус".

"Але з понеділка, коли буде ухвалено рішення Кабінетом міністрів та державною комісією, будуть й штрафні санкції, й будуть притягнення до відповідальності ті суб’єкти, які не дотримуються чинних нормативів", — попередив голова Держпродспоживслужби у Києві.

Нагадаємо, Київ продовжує нарощувати темпи вакцинації від COVID-19, щоб уникнути локдауну. За минулий тиждень у столиці ввели 130 700 доз вакцини, що майже на 24% більше, ніж за попередній. Вже чотири райони Києва перетнули позначку у 80 % вакцинованих працівників шкіл, ще чотири – майже досягли цієї цифри, а ще два райони столиці нарощують темпи вакцинації та мають усі шанси на необхідний показник наступного тижня. Станом на сьогодні у столиці зробили 1 578 554 щеплень. З них: 800591 – перша доза, 777963 – друга доза. 18616 доз було введено за минулу добу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися