Киян лякають спалахом поліомієліту

Ліків від поліомієліту не існує

У той час як світ переживає за спалах  бубонної чуми, який проявився на теренах Китаю, Європейська регіональна комісія з сертифікації та ліквідації поліомієліту (РКС) б'є тривогу про небезпеку спалаху хвороби через те, що українці не забезпечені імунітетом від хвороби. Про це повідомляє "Вечірній Київ".

Так, в РКС відзначають, що необхідні вакцини отримують лише третина однорічних немовлят.

"Статистика в місті Києві в цілому підтверджує дані РКС. Середній показник вакцинації серед дітей до одного року становить 41,3%, до 18 місяців - 38,7%, 6 років - 30,8%, 14 років - 29,7%", - поділилася статистикою директор Департаменту охорони здоров'я КМДА Валентина Гинздбург.

За її словами, щоб позбавити хвороба шансів, необхідно вакцинувати мінімум 95% населення. Тільки при таких умовах в соціумі сформується стійкий колективний імунітет.

За даними ВООЗ, поліомієліт передається через воду та їжу, в яких можуть знаходиться бактерії поліовіруса. Більш за все ризикують захворіти діти дошкільного віку. Перші симптоми включають в себе високу температуру, нудоту, головний біль і біль у кінцівках. В результаті зараження нервової системи, поліомієліт може викликати параліч і смерть всього за кілька годин після зараження. Ліків від нього людство ще не винайшло.

Як повідомляв портал "Коментарі", у Китаї встановили третій рівень небезпеки на півночі республіки у зв'язку зі спалахом бубонної чуми, яка сталася в автономному районі Внутрішньої Монголії.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися