Гряде спалах грипу: киян попросили приготуватися

Фахівці закликають киян зробити щеплення від грипу

Киянам наполегливо рекомендують подбати про щеплення від грипу. На думку фахівців, протигрипозні щеплення повинні зробити собі всі свідомі громадяни. Таку думку висловила директор Департаменту охорони здоров'я Валентина Гінзбург, повідомляє пресслужба Департаменту. Про це передає "Вечірній Київ".

Найбільше щеплення необхідні людям із зони ризику - це громадяни з хронічними захворюваннями, ожирінням, вагітні. Батькам пропонують потурбуватися здоров'ям дітей і теж зробити потрібний укол.

Як зазначила директор Департаменту, восени столицю чекає щорічний сезонний спалах захворюваності на грип та ГРВІ. Вона стверджує, що не важко передбачити наслідки двох пандемій, якщо вони спалахнуть одночасно. Вакцинація проти грипу може запобігти можливій епідемії.

"Як ніколи в цьому році я закликаю зробити щеплення проти грипу. Вакцинована людина, навіть захворівши, зазвичай переносить хворобу легше, без ускладнень і госпіталізації. Прийміть це рішення навіть якщо робити це вперше. Дайте собі шанс не опинитися прикутим до ліжка, підключеному до апарату штучної вентиляції легенів. На відміну від COVID-19 захворювання на грип можна запобігти. Скористайтеся цією можливістю яка, цілком імовірно, врятує вам життя", - заявила Валентина Гінзбург.

Як повідомляв портал "Коментарі", у зв'язку з активним поширенням коронавируса у світі, експерти ВООЗ нагадали про основні симптоми захворювання і відзначили, чим вони відрізняються від симптоматики грипу та застуди.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися