Папа Римський отримав прапор України, надісланий з Бучі (ВІДЕО)

Візит понтифіка до Києва може вплинути на хід війни з РФ

У Ватикані Папа Римський Франциск показав український прапор, який йому надіслали зі звільненої від російських окупантів Бучі. Про це повідомив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак, передають "Коментарі".

"На традиційній аудієнції у Ватикані Папа Римський Франциск підняв український прапор, надісланий йому з Бучі. Ми чекаємо на рішення Папи щодо візиту в Київ. Сьогодні це може вплинути на хід війни", — заявив Ермак.

Папа Римський Франциск не виключає можливості свого візиту в Україну, але поки що це питання остаточно не вирішене. Понтифік також запевняє, що Святий Престол робить усе можливе для припинення військового вторгнення Росії в Україну. Його вразили кадри з Бучі, покинутого російською армією, де знайшли сотні вбитих та закатованих мирних мешканців.

В інтерв’ю Vatican News Папа Римський Франциск відповів на питання щодо запрошення до Києва: "Є дві можливі поїздки: президент Польщі запропонував одну з них, попросивши мене відправити кардинала Краєвського відвідати українців, яких прийняли в Польщі. [Кардинал] був там уже двічі, взяв дві машини швидкої допомоги, і він був там з ними деякий час. Але він піде знову; він готовий це зробити. Інша подорож, про яку деякі з вас запитували. Я щиро відповів, що планую поїхати, що завжди готовий. Немає автоматичного "ні". Я доступний".

Джерело: https://t.me/ermaka2022/179


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися