Два заклади вищої освіти у Києві об’єднали в один університет

Реструктуризацію схвалили у Київраді

Два заклади вищої освіти об’єднали в Київський столичний університет імені Бориса Грінченка. Таке рішення ухвалили на засіданні Київської міської ради, передають "Коментарі".

До Київського університету імені Бориса Грінченка приєднали Муніципальний заклад вищої освіти "Київська Академія мистецтв". В мерії столиці вважають, що така реструктуризація сприятиме процесу створення потужного вишу, що зможе конкурувати за рівнем освіти з європейськими університетами.

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський зазначив, що оптимізація мережі вишів, що засновані на комунальній власності територіальної громади Києва, забезпечить більш раціональне використання їхніх ресурсів.

"Об’єднання Київського університету імені Бориса Грінченка та Муніципального закладу вищої освіти "Київська Академія мистецтв" дозволить створити інноваційну систему підготовки фахівців, зокрема у сфері культури та мистецтва – від початкової освіти до освітньої програми доктора філософії", — прокоментував Мондриївський.

Реструктуризація вишів забезпечить кращу якість освіти та сприятиме розвитку інфраструктури, вважає посадовець. На його думку, також у воєнний час потрібно враховувати зменшення кількості студентів. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися