Окупанти підірвали школу та дитсадок: як в селі під Броварами готуються до навчання

Де навчатимуться діти зі зруйнованої Богданівки

У звільненому від російських окупантів селі Богданівка, розташованому поблизу Броварів, вщент зруйновані школа та дитячий садок. Про підготовку до нового навчального року в ефірі телемарафону розповів староста села Богданівка Юрій Безпалов, передають "Коментарі".

"Наше село найбільше постраждало у всьому Броварському районі. Всі комунальні заклади — це школа, дитячий садочок, приміщення старостинського округу, медична амбулаторія — всі зруйновані в тій чи іншій ступені. Медична амбулаторія на 50%. Школи і садочка в нас нема взагалі. Це дуже велика проблема нашого округу, тому що ми на порозі першого вересня", — сказав Безпалов.

За його словами, через знищення навчальних закладів в Богданівці дітям можливо доведеться їздити навчатися у сусіднє село, в Залісся.

"Зараз питання, куди вони будуть їздить вирішено, але як і яка це буде форма навчання, ще в процесі, поки що незрозуміло, питання це вирішується. У нас, на щастя, ще залишився будинок культури. В мирний час були зроблені лише зовнішні ремонтні роботи. Зараз ми плануємо за кошти донорів зробити внутрішні роботи, зробити там класи для наших першачків, щоб дітей не возити у віддалені населені пункти, щоб вони навчалися в нашому селі", — розповів староста села Богданівка.

Посадовець повідомив, що в Богданівці дуже розраховують на допомогу у відбудові хоча б дитячого садка з боку компанії "Кока-Кола" (Coca-Cola).

"Про відновлення житлових будинків приватного сектору поки що, на жаль, конкретних розмов немає. Ми чекаємо допомоги від держави, як держава спрацює в цьому напрямку… Зараз є підприємство Coca-Cola, яке готове вкласти на сьогоднішній день 1,1 мільйона євро на будівництво дитячого садочка, за що ми їм будемо дуже вдячні. Якщо все це вдасться, як заплановано, то це буде для нашого округу, для наших діток дуже велика підтримка і допомога", — прокоментував староста села Богданівка Юрій Безпалов.

Школу в Богданівці, розраховану на 560 учнів, збудували ще у 1970 році. До повномасштабної війни в закладі навчались 450 дітей з Богданівки та села Залісся. Про підготовку до нового навчального року розповіла заступник директора навчально-виховної роботи комунального закладу "Богданівське НВО" Ольга Йовенко.

"Кожен вчитель для ефективної роботи отримає ноутбук. Вчителі, які будуть викладати в п’ятих класах, вже пройшли курсову перепідготовку в рамках нової української школи. Питання форми навчання ще остаточно не вирішили, але орієнтуємось на змішану (очну та дистанційну, — ред.). Буде підвезення наших учнів до сусідніх закладів. Також плануємо продовжити інклюзивне і індивідуальне навчання для дітей з особливими освітніми потребами і наразі вже набрали два перших класи", — поінформувала Йовенко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що за час окупації в Броварському районі Київської області пошкоджені майже три тисячі будинків, з них 416 — зруйновані вщент. Із 125 населених пунктів пошкоджень завдано 45. Під окупацією були 24 населені пункти. Це Калитянська, Баришівська і Великодимерська об’єднані територіальні громади. Під час "зачисток" території Броварського району після звільнення від російських окупантів виявили тіла 175 загиблих мирних мешканців. Пошук зниклих без вісти досі триває.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


OBZ

17 серпня 2022, 17:13

OBZ===organizacuia bor'''bu so zlom===Генсек ООН відвідає Одесу: які плани.....GUMANISTICHESTOE DEMOKRATICHESKOE===VSEODESSKOE VSEUKRAINSKOE VSEGRASHDDANSKOE SOGLASIE DOLSHNO NIVELIROVAT'' VSEVOZMOSHNUE DESTABILIOZATSUONNUE PROIAVLENIIA KAK IUGA UKRAINU A TAKSHE VOSTOKA UKRAINU I VSEI UKRAINU====NASHEI EDINOI LIUBIMOI PREKRASNOI RODINU........============MU TREBUEM EKSPORTIROVAT'' VSIU UKRAINSKUIU PRODUKTSUIU CHEREZ EVROSOIUZ===BLAGODATNUIU OPORU ZAROSHDAIUSHEISIA UKRAINSKOI DEMOKRATICHESKOI GUMANNOI TSUVILIZATSUI........===============MU TREBUEM VUBROSIT'' PUTINA IZ VSEX TSUVILIZATSUONNO OPREDELIAIUSHIX POLITIKO=EKONOMICHESKO=KUL''TURNUX GLOBAL''NUX PROTSESSOV.......PUTINISTICHESKAIA TVAR'' MRAZ'' DESPOT EKZEKUTOR DOLSHNA BUT'' UNICHTOSHENA CHELOVECHESTVOM===VSEMI PROGRESSIVNUMI LIUD''MI TSENIASHIMI CHELOVEKOLIUBOVOE SOVERSHENSTVOVANIE VSEX STRAN I NARODOV.........SOVERSHENSTVOVANIE===ETO SAKRAL''NOE SLOVO PREDOSTAVLENNOE GOSPODOM NEBESKONECHNO TERPIASHIM I VZIRAIUSHIM NA PARAZITICHESKII NEDOMIR SOSDANNUI SAMUMI BOGATUMI NELIUDIAMI ISTINNUE ANTICHELOVECHNUE LITSA===RULA KOTORUX SOKRUTU OT VSEX LIUDEI===PROSTUX TRUSHENIKOV MECHTAIUSHIX O SCHASTLIVOI ZASHUTOSHNOI BLAGODATNOI SHUZNI RODA CHELOVECHESKOGO........MECHTA O =NESBUVSHEMSIA= VSEGDA V DUSHE I V SERDTSEE......ALEKSANDR GRIN===ABSOLIUTNUI GENII VSEGDA V DUSHE I V SERDTSE CHELOVECHNOM CHELOVECHESKOM UMEIUSHEM I SPOSOBNOM MECHTAT'' O LUCHSHEI DOLE I LUCHSHEI SUD''BE KAK OTDEL''NUX STRAN TAK I VSEGO RODA CHELOVECHNOGO CHELOVECHESKOGO IZBRAVSHEGO POLITICHESKII BRIUSSEL''SKII GUMANIZM KAK NESOKRUSHUMUIU OPORU MILOSERDNOGO RAZUMA USTREMLENNOGO K VECHNOSTI I SOVERSHENSTVU===GOSPODU BOGU SOZDATELIU NASHEMU......BOG EST'' NO KAKOV ON=== NA ETO PONIMANIE PONADOBIATSIA TUSIACHI LET POZVOLIAIUSHIE OSOZNAT'' REAL''NOST'' SILU SOZDAVSHEI VSIU SHUZN'' NA PLANETE =ZEMLIA= LIBO UBIVSHEI SEBIA LIBO PRIBLIZIVSHEI K POZNANIIU IDEALOV DOBROTU I LIUBVI KACHESTVO I OSOZNANIE KOTORUX MOSHET BUT'' ABSOLIUTNO RAZLICHNO I NEPOSTISHUMO ZEMNUM RAZUMOM DEALAIUSHIM PERVUE NEUVEROIATNUE SHAGI NA PUTI POZNANIIA VECHNOSTI I SOVERSHENSTVA===GOSPODA BOGA SOZDATELIA NASHEGO........=========ODNO MILOSERDIE===ODIN BOG===ODNA STOLITSA===ODNA STRANA===ODIN NAROD===CHELOVEK........ Джерело: https://kyiv.comments.ua/ua/news/society/developments/11673-zaluzhniy-zayaviv-scho-rozmischennya-raket-u-bilorusi-viklikae-sturbovanist.html © Comments.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися