Кличко розповів про готовність столичних шкіл до навчального року (ФОТО)

Як працюватимуть навчальні заклади під час воєнного стану

Мер Києва Віталій Кличко відвідав одну з найстаріших шкіл Шевченківського району столиці та перевірив, наскільки там готове укриття для учнів та педагогів. Про це Київський міський голова розповів у своєму Telegram-каналі, передають "Коментарі".

За словами мера Києва, в очному режимі школярі вчитимуться тільки в тих навчальних закладах, де є облаштовані укриття, або де укриття в кроковій доступності. З 421 столичної школи 22 працюватимуть виключно онлайн, оскільки в них та поблизу немає укриттів.

"Решта 95% шкіл Києва працюватимуть у змішаному форматі навчання — як очному, так і онлайн. Усі, хто виявив бажання навчатися очно, матимуть таку можливість. На сьогодні це — 132 тисячі школярів. Щодо обстеження укриттів, наразі в столиці перевірили всі школи. У більшості з них укриття облаштовані, укомплектовані меблями — стільцями, партами. Також облаштовані лежачі місця, є ігрові кімнати, санвузли. В приміщеннях укриттів можна розмістити загалом 145 тисяч осіб", — розповів Кличко.

У деяких навчальних закладах облаштування укриттів триває. Завершити ці роботи планують до кінця вересня. Протягом цього часу учні та вчителі переходимуть до укриттів, що розташовані поруч — сусідніх школах або метрополітені.

"Загалом у Києві перебувають 60% дітей-школярів, 20% дітей знаходяться за кордоном, 20% — в інших регіонах України. Понад чотири тисячі дітей-переселенців уже прийняли школи та садки столиці. І їх кількість збільшується", — повідомив Кличко.

Мер Києва додав, що навчатиме школярів спочатку в онлайн-режимі й одна зі шкіл у Подільському районі Києва. Заклад найбільше постраждав від російських обстрілів цієї весни, тут ще триває ремонт.

Нагадаємо, у Києві готували до навчального року понад тисячу освітніх закладів, а укриття в них будуть доступні виключно для дітей та педагогів на затверджену нормативами кількість місць. Ці захисні споруди зникнуть з карти укриттів у столиці.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що чому освітні громади в районах Києва вирішили в новому навчальному році повністю відмовитись від викладання предметів російською мовою та не вивчати ані російську мову, ані російську літературу взагалі — ані як предмету, ані факультативно.

Читайте також, як оформити дитину в дитячий садок у Києві в умовах воєнного стану.

Читайте также