Навчальний рік: як виглядають укриття у школах Київщини (ВІДЕО)

Майже усі навчальні заклади вже перевірили

У Київській області спеціальні комісії вже обстежили 96% закладів освіти та рекомендували до використання понад тисячу укриттів. Про це розповів голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба, передають "Коментарі".

Для всіх, хто відповідає за організацію навчального року під час воєнного стану, безпека дітей є найважливішим пріоритетом, наголосив Кулеба. З липня в регіоні тривали перевірки укриттів у закладах освіти та поблизу них. Напередодні навчального року роботи з облаштуванням укриттів майже завершенні — рекомендовано до використання 1058 укриттів, більшість із них – найпростіші.

За словами голови Київської обласної військової адміністрації, робота над організацією необхідних умов для перебування дітей та педагогів в освітніх установах триває.

"Зараз продовжується реконструкція укриттів, у частині з них тривають підготовчі ремонтні роботи. Заклади освіти готують необхідні запаси води та продуктів, закуповують резервні та автономні джерела енергозбереження на випадок відключення електроенергії", — розповів Кулеба.

Посадовець запевнив, що влада робить все необхідне для того, аби з початку навчального року діти перебували у сприятливих та безпечних для навчання умовах.

95% шкіл Києва працюватимуть у змішаному форматі навчання — як очному, так і онлайн. Навчатися очно у столиці планують 132 тисячі школярів. Загалом в приміщеннях укриттів столичних шкіл можна розмістити 145 тисяч осіб.

Нагадаємо, у Києві вирішили в новому навчальному році повністю відмовитись від викладання предметів російською мовою та не вивчати ані російську мову, ані російську літературу взагалі — ані як предмету, ані факультативно.

Читайте також, що захисні споруди в школах і дитсадках зникнуть з карти укриттів у столиці.

Читайте также