У Макарові активно відновлюють заклади освіти (ФОТО)

Які об’єкти вже вдалося відновити

У Макарові в навчальних закладах, пошкоджених внаслідок повномасштабного вторгнення російських військ, активно тривають ремонтні роботи. Про це розповів голова Макарівської територіальної громади Вадим Токар, передають "Коментарі".

За його словами, на території Макарівської громаді постраждало чимало об’єктів соціальної інфраструктури. Серед освітніх закладів руйнування різного ступеня складності мають сімнадцять шкіл, шість дитячих садочків та три заклади позашкільної освіти. Ще три дитсадки зруйновані вщент.

"Тривають роботи із встановлення вікон та дверей у Копилівському та Липівському ліцеях, Макарівському ліцеї № 2, Людвинівському садочку, частково замінено вікна в дитячому садку "Пролісок". Повністю завершені роботи із встановлення вікон у Центрі творчості дітей та юнацтв ім. Данила Туптала. Продовжуються протиаварійні роботи у Макарівському ліцеї № 1", — розповів голова Макарівської територіальної громади Вадим Токар.

Зараз в громаді розпочали відновлення у Макарівській дитячо-юнацькій спортивній школі ім. Василя Симоненка. В освітньому закладі відремонтують дах та замінять пошкоджені вікна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві в очному режимі школярі вчитимуться тільки в тих навчальних закладах, де є облаштовані укриття, або де укриття в кроковій доступності. З 421 столичної школи 22 працюватимуть виключно онлайн, оскільки в них та поблизу немає укриттів. Решта 95% шкіл Києва працюватимуть у змішаному форматі навчання — як очному, так і онлайн. Навчатися очно у столиці планують 132 тисячі школярів. Загалом в приміщеннях укриттів столичних шкіл можна розмістити 145 тисяч осіб.

Нагадаємо, у Києві вирішили в новому навчальному році повністю відмовитись від викладання предметів російською мовою та не вивчати ані російську мову, ані російську літературу взагалі — ані як предмету, ані факультативно.

Читайте також, що захисні споруди в школах і дитсадках зникнуть з карти укриттів у столиці.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися