Кияни запропонували створити коворкінги у бібліотеках Києва

До влади столиці звернулися з петицією

У Києві пропонують створити робочі простори в столичних бібліотеках. Про це йдеться у відповідній петиції, зареєстрованій на офіційному сайті Київської міської ради, передають "Коментарі".

Автор петиції №11691  Дмитро Костиненко вважає, що створення коворкінгів у київських бібліотеках допоможе розвитку цих закладів.

"В кожному районі столиці функціонує багато бібліотек. Нажаль, через низький попит, ці місця фактично просто існують без діла. Пропоную залучити міську владу до створення коворкінгів у київських бібліотеках, і тим самим реанімувати подібні заклади", — йдеться в петиції.

Для розгляду звернення в Київській міській раді документ має зібрати шість тисяч голосів на підтримку. Збір підписів триває.

Нагадаємо, у Києві збирають книги для книгарні для українських військових. Збір літератури організувала столична муніципальна книгарня "Сяйво книги". Долучитися до збору бібліотеки для військових може кожен охочий. Якщо у вас є сучасні книги у відмінному стані, які будуть цікаві військовим, їх можна принести до книгарні і вони стануть основою бібліотеки у військовій частині. Окрім того, книги для військової бібліотеки можна придбати у самій книгарні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Деснянському районі Києва облаштували величезне містечко незламності. Локація площею у 68 тисяч квадратних метрів облаштована на території "Даринку". Тут можна зігрітися та зарядити гаджети. Вже готово понад тисяча місць відпочинку, облаштовано Starlink-хаб, окремі зони для навчання та викладання. Окрім того, є простір на дві тисячі квадратних метрів для дітей, де малеча може розважитися та відволіктися. Територія на понад п’ять тисячі квадратних метрів передбачена для вигулу домашніх тварин. На території цього містечка незламності є кав’ярні та фуд-корт. Облаштовано кімнату матері та дитини, також є медпункт та працюють дві аптеки. Під час відключення світла безперервну роботу забезпечують потужні генератори.

Читайте також, що в Київському зоопарку відкрили виставку чорних кроликів.


Читайте также