На Київщині створять мережу інклюзивної освіти: подробиці

На базі восьми навчальних закладів Київщини буде створюватися мережа інклюзивної професійної освіти

На базі восьми навчальних закладів Київщини буде створюватися мережа інклюзивної професійної освіти. Про це повідомляє Київська обласна державна адміністрація, передають "Коментарі".

У Київській ОВА відбулося обговорення проєкту "Мережа інклюзивної професійної освіти". Ця мережа включатиме в себе вісім закладів професійної (професійно-технічної) освіти, які перебувають у державній та комунальній власності. 

Основною метою є проведення курсів перекваліфікації для ветеранів війни, які отримали інвалідність або не можуть продовжувати свою довоєнну діяльність через різні обставини. Також ці курси будуть доступні для маломобільних груп населення, дозволяючи їм здобути нові навички та можливість працевлаштуватись у майбутньому.

Першочергові заходи:

- пристосувати заклади профосвіти для осіб з інвалідністю

- встановити відповідне обладнання

- підготувати викладацький персонал

- розробити відповідні програми для здобуття максимально практичних навичок.

Нагадуємо, що в місті Ірпінь на Київщині розпочнуть підключати до системи опалення дитячі садочки, школи та лікарні. Постачання тепла до житлових будинків буде адаптовано до погодних умов. Додатково, для вирішення надзвичайних ситуацій у комунальній сфері підготували альтернативні джерела енергії.

Як раніше писали "Коментарі", джипери знищують природний об'єкт Циганщина в Києві. Балку в Голосіївському районі Києва пошкождено колесами. Як повідомили у КЕКЦ, те ж саме відбувається навколо озера Алмазне, де джипери носяться лісовим берегом.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися