В університеті з Маріуполя вирішили відбудувати заклад з новою філософією у Києві

Виш відвідав президент України Володимир Зеленський

У Маріупольському державному університеті (МДУ) вирішили відбудувати сучасний заклад з новою філософією у Києві. Про це заявив ректор вишу під час візиту до МДУ президента України Володимира Зеленського, передають "Коментарі".

За його словами, після початку повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну Маріупольському державному університеті було знищено та розграбовано практично всю матеріально-технічну базу вишу, 18 студентів і викладачів загинули, про понад 250 людей інформація невідома. Частина студентів і працівників до 15 березня залишалася в Маріуполі, вони були змушені виживати під постійними обстрілами без води, їжі та медичної допомоги.

Після переміщення до Києва колектив МДУ вирішив відбудувати сучасний заклад вищої освіти з новою філософією та водночас зберегти ідентичність університету, стати "ще більш маріупольським", зберегти пам’ять про трагедію міста й бути амбасадором Маріуполя в Україні та світі. Зокрема, новим символом закладу став голуб, який асоціюється з площею Свободи в Маріуполі.

"Мені здається, ваш університет – він особливий. Це простір знань, пам’яті, гідності, і те, що я там прочитав – "Незламний кампус" – я думаю, що це про вас. Кампус 21-го сторіччя – це загалом такий підхід до нашої держави. Ви – обличчя студентства нашої країни, обличчя незламного студентства", – заявив президент України Володимир Зеленський.

Глава держави повідомив, що в уряді є завдання щодо підвищення стипендій студентам. Президент України побажав студентам і викладачам Маріупольського державного університету в майбутньому повернути створений новий простір у Києві до рідного міста.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися