Мешканців Київщини попередили про фейк щодо збору даних про дітей

У МОН звернулися до громадян

У Міністерстві освіти та науки України спростували інформацію про збір окремих даних. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Білоцерківської районної військової адміністрації.

У повідомленні пояснюється, що мережею шириться лист, який нібито був підписаний заступником міністра освіти і науки України. У ньому вказано, що МОН спільно з Міноборони просять керівників закладів освіти зібрати дані про школярів 2008 року народження. Ніби на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України “Про затвердження Порядку ведення Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів”. 

picture“Це фейк. Міністерство не надсилало листа з таким змістом. Ворог регулярно проводить інформаційні операції в мережі, тож радимо ретельно перевіряти інформацію, звертатися до офіційних джерел і дбати про медіагігієну. Будьмо пильними!”, - йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, що з 18 травня набули чинності нові норми та правила проведення мобілізаційних заходів в Україні. Відповідні зміни прописані в законі “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”. Які норми змінили та які правила впровадили, читайте за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Кабінеті міністрів України затвердили окремі мобілізаційні норми, які діятимуть відповідно до нового закону про мобілізацію. Йдеться про надсилання повісток військовозобов'язаним поштою. При цьому змінили терміни виклику військовозобов'язаних. Детальніше про нові норми читайте за посиланням


Джерело: https://t.me/bcrda/12480


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися